top of page

Wed, Mar 09

|

Tid for Yoga

Tid for hvile

En invitasjon til hvile og selvpleie med Yoga Nidra, lydbad og sang.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Tid for hvile
Tid for hvile

Time & Location

Mar 09, 2022, 6:30 PM – 8:30 PM

Tid for Yoga, Øvregaten 25, 5003 Bergen, Norge

Guests

About the event

Velkommen med på en hvilende kveld, hvor vi skal ta i bruk noen av de mest annerkjente metodene for å dempe stressreaksjoner - nemlig pusten. 

Dype pust helt ned i diafragma, på folkemunne kalt mellomgulvet, bidrar til å roe ned hele kroppen og er svært gunstig for helsen. Det kan være vanskelig å finne tid, eller vite hvordan man skal gjøre dette selv, og noen ganger kan man trenge veiledning i et stille rom for å klare å puste dypt. På Tid for Yoga brenner vi for å dele verktøy og teknikker for å eliminere stresset som vi alle kjenner på fra tid til annen. Derfor ønsker vi å invitere til en deilig og avslappende samling hvor vi skal kombinere noe av de beste godbitene yogaens verden har å by på, nemlig pust, Yoga Nidra og musikk. 

Yoga Nidra kommer fra Sanskrit og betyr «Yogic sleep». Det er en dyp avspenningsteknikk, som tar kroppen ut av fight- flight moduset, og aktiverer det parasympatiske nervesystemet. Denne delen av nervesystemet er forbundet med hvile, fordøyelse, søvnmønstre, veksthormoner, og restitusjon. Du kommer til å ligge mesteparten av timen for en fysisk avspenning i Yoga Nidra, men om du ønsker å sitte eller reise deg opp så er det selvfølgelig helt i orden. Denne workshopen krever ingen forkunnskaper, og du kan komme og gå i stillhet hvis du vil. Vi vil invitere deg til en delesirkel på slutten av timen, men du trenger ikke dele noe dersom du ikke ønsker det. Dette er din kveld, hvor du skal gi deg selv naturlig medisin for immunforsvaret, ved å våge å hengi deg til den himmelske opplevelsen av hvile.  

Vi gleder oss til å se deg der.

Workshopen holdes av Synnøve Saenger og Line Beate Martnes.

Om Synnøve:

Synnøve har tilbrakt de siste åtte årene av livet sitt på å oppdage hvilken enorm effekt yoga kan ha på både den fysiske og emosjonelle kroppen. Synergien av pust, bevegelse og en vennlig tilnærming til egen kropp er hva som gjør at hun stadig kommer tilbake til matten. For henne er yoga en helhetlig filosofi, og så mye mer enn stillinger og uttøying. Synnøve underviser i klassisk vinyasa, med elementer fra yin yoga, men om hun skulle oppsummert yogastilen sin med fire ord så er det: come as you are.

På timene til Synnøve finnes det ingen plikter, mål eller en prestasjon. Yoga for henne er å akseptere tingenes tilstand slik de er der og da. Hun ønsker at alle som kommer skal få tid til å finne hvile i stillingene, slik at man får kjenne på de restitueren og helende effektene yoga kan gi. Om du ønsker å ligge i barnets stilling hele timen, så er du hjertelig velkommen til det.

Synnøve er i tillegg lidenskapelig opptatt av alle de andre energetiske måtene man kan komme i kontakt med den emosjonelle kroppen på. Disse er for eksempel meditasjon, bevegelse, deling i sirkler, sang og dans. Dette fikk hun erfare på sitt yoga-år gjennom Sør-Amerika, Taiwan og Portugal.

Om Line:

Line Beate Martnes er en musiker fra Leirfjord i Nordland, med artistnavnet S.O.T.H (Songs of the heart). For ca 15 år siden, plantet Line sine røtter her på vestlandet, og der føler hun at hun trives og blomstrer.

For henne er musikk medisin. Som luft. Oksygen.

Line opplever at musikken kan hjelpe oss å få kontakt med kjernen i oss selv, og har kraften til å åpne opp og nå inn - også der hvor ord ikke strekker til. Gjennom både improvisert musikk, sang, stemmebruk, og egenskrevne låter, ønsker hun å ta deg med inn i et følelseslandskap - hvor også du kan komme i dypere kontakt med emosjonene og ditt indre liv.

Musikken Line lager er melodiøs og ærlig - inspirert fra naturen og livets opp- og nedturer. På hennes musikalske reise har hun, i tillegg til gitar og sang, blitt kjent med trommens- og shrutiboxens kraft, og finner det magisk - hvordan lyd og vibrasjoner kan ta oss på en reise - ut av - eller inn i øyeblikket.

"Jeg gleder meg veldig til å dele av musikken fra mitt hjerte, med dere!"

Tickets

  • Tid for hvile

    NOK 300.00
    +NOK 7.50 service fee
    Sale ended

Total

NOK 0.00

Share this event

bottom of page