top of page

lør. 27. jan.

|

Tid for Yoga

UTDANNING: YIN OG RESTORATIVE YOGA 50 TIMER

Lær å undervise Yin med fokus på møtet med energien og følelsene i kroppen, bindevev og meridianbaner. Vi jobber med å møte stillheten og å finne aksepten i det som er.

Registration is closed
See other events
UTDANNING: YIN OG RESTORATIVE YOGA 50 TIMER
UTDANNING: YIN OG RESTORATIVE YOGA 50 TIMER

TID & STED

27. jan. 2024, 10:00

Tid for Yoga, 3rd floor, Øvregaten 25, 5003 Bergen, Norge

GJESTER

INFO

Velkommen med på en fordypning i Yin og Restorative Yoga som lærer deg å dele denne healende yogaformen med andre. Mens du utdanner deg dykker du også dypt inn i deg selv.

Yin Yoga kan heale oss på ulike måter:gjennom stillheten vi lander inn i, strekkene inn i bindevevet, energiflyten i meridianene som stimuleres og velværefølelsen Yin Yoga gir oss som i seg selv er ren healing og ofte bidrar til store endringer i kropp, sjel og sinn.

Restorative Yoga fører inviterer til dyp hvile som kjennes inn i kropp, sjel og sinn. Hele tilstanden kan endres fullstendig bare ved å ligge i disse stillingene hvor vi lærer oss å slappe av igjen. Yogaformen kalles ofte den mest avanserte form for yoga fordi den utfordrer våre ofte rastløse sinn. Det er viktig at vi lærer oss å slappe og finne hvilemodus, for å opprettholde god helse må vi kunne skru av og mykne innimellom alt det andre vi driver med.

Tema i utdanningen:

Stillheten

Denne er så viktig for oss, men vi er ofte litt redde for å møte den. Det er i stillheten svarene ligger, svarene som vi har i oss, men som vi i alltid lytter til. De fleste av oss tilbringer en del tid på å løpe fra oss selv. Ofte er det for vondt å stoppe opp og lytte inn. Vi øver på å gjøre stillheten til et trygt sted å være. Stillhet er i seg selv et av de mest kraftfulle verktøyene vi har, spesielt i en tid full av støy og uro, som er den verdenen vi lever i.

Restorative stillinger

Du lærer deg noen få restorative stillinger. Her handler det om Less is More. Vi tror ofte at jo mer jo bedre og bare vi kan en hel masse om alt så går det bra her i livet. Slik er det ikke i dette arbeidet. Å ville for mye skaper også kaos, så her skreller vi bort alt unødvendig og sitter igjen med kjernen av hvileyoga som igjen tar oss med på reiser dypt inn i kjernen av oss selv.

Hva gjør dyp hvile med oss

Vi ser på hvorfor den dype hvilen er så viktig og hvordan den kan redde hverdagen for oss når livet blir for mye. Hvordan kan de restorative stillingene virke som medisin for oss og hvordan påvirkes nervesystemet av denne formen for yoga.

Props

I Restorative Yoga benytter vi mye utstyr. Tepper, bolstere, klosser og myke matter er viktig for at kroppen skal få god hjelp til å finne hvilen. Vi går gjennom de ulike typene bolstere, du lærer å brette tepper på ulike måter slik at disse kan være med på å støtte kroppen inn i avspenning.

Yin-stillingene

Vi går gjennom de viktigste Yin-stillingene og ser på hva disse gjør for kroppen, hvordan vi kan tilpasse stillingene til ulike kropper med ulike behov og hvordan vi kan benytte utstyr som tepper, puter og klosser i Yin Yoga. Du øver på å sette sammen ulike sekvenser som du underviser for de andre i gruppen.

Hvordan skape Yin Yoga-klasser og undervise disse for andre

Finn trygghet i rollen som yogalærer.

Meridianene

Gjennom å forstå det grunnleggende rundt kroppens meridianer jobber bevisst vi med Yin Yoga for å påvirke vår fysiske og mentale helse. Meridianene er de subtile energibanene i kroppen slik de ses med utgangspunkt i kinesisk medisin. Vi ser på hvor og hvordan energibanene løper gjennom kroppen, de energetiske punktene langs banene, hvordan meridianene er relatert til kroppens organer, hvordan vi påvirkes emosjonelt når det oppstår ubalanser i flyten og hvordan alt dette er relatert til Yin Yoga.

Hverdagsdaosime

Når vi ser på Daoismen som en livsfilosofi kan vi hente mye kunnskap og inspirasjon herfra som kan være til stor nytte i hverdagen og våre liv. Yin Yoga kommer fra den kinesiske tradisjonen og noe av filosofien fra Daoismen er svært viktig og en tydelig del av Yin-praksisen.

Dine lærere :

Helene Danielsen og Maria Djoenne.  

19 år gammel dro Helene til Mysore i India og fikk føle yogaens dype røtter, harde disiplin og tradisjon. Etter det ble yoga en plikt og et hardt regime som måtte følges. Ett år senere i 2018 tok Helene grunnutdanning (200t) hos Maria, og yoga ble igjen hennes bestevenn. Den var myk men sterk, fri og rolig, med en nysgjerrig og utforskende holdning.

Etter mye erfaring, refleksjon, reising og undersøking har Helene funnet seg selv i yoga.

Livet er yoga og yoga er livet.

Maria har praktisert yoga siden 2005, og siden 2012 undervist yoga på fulltid. I 2013 åpnet Maria sitt yogastudio i Bergen. Utdannet yogalærer innen Vinyasa, Yin og Restorative Yoga med lang erfaring innen undervisning av ordinære klasser, utdanning og yogareiser. Kanskje kjenner du Maria også under navnet One Slow Yogi.

Praktisk info

-Les nøy gjennom følgende informasjon:

Utdanningen går over fire helger i 2024:

27.-28. Januar

17.-18. Februar

16.-17. Mars

13.-14. April

Tidspunkter:

Lørdager og søndager 10-15

Pris: 8500.- ved påmelding innen 31. Desember

10 000.- ved påmelding etter 31. Desember

Du betaler et depositum ved påmelding, restbeløpet faktureres og betales før kursstart. Depositumet er en del av totalbeløpet.

Din påmelding er bindende.

Inkludert i prisen: 

Kurshefte i perm

Kursbevis

Krav til deg som ønsker å delta:

Du er klar for å dedikere deg og du ønsker å gå i dybden i ditt eget liv. Du er klar for å jobbe. Du er innstilt på at det kan være krevende å fordype seg i det spirituelle, du lander i deg selv og blir kanskje utfordret av dette underveis. Du er klar for å falle til ro og å tilbringe tid i stillhet. Stillheten er viktig. Det samme er aksept.Du er nok kjent med yoga og spiritualitet til å vite at du nå har lyst til å fordype deg. Det kan være krevende å fordype seg. Vi praktiserer mye og du må være klar for å tilbringe tid i stillhet og i meditasjon. Det er ikke nødvendig med mye kjennskap til yoga, det viktigste er at du ønsker å dedikere deg og at du har et åpent sinn. Det forventes at du har gjort nødvendige undersøkelser når du melder deg på en utdanning slik at du vet hva det er du melder deg på, og vet at du er klar for å delta på yogaen som undervises.

Her jobber vi mest med intuisjonen og lytter inn i arbeidet med kroppen. Denne utdanningen passer ikke for deg som ser kroppen fra det rasjonelle perspektiv og som ønsker å lære anatomi og fysiologi.

Les mer om reglene for bestilling/avbestilling her:

 • All påmelding er bindende.Depositum refunderes ikke.
 • Du har dog i henhold til kjøpsloven full angrerett i 14 dager etter påmelding, innen 1 måned før utdannelsesstart, unntak kan gjøres ved sykemelding fra lege. Etter avtale kan du også få beløpet tilgode og delta på et senere kurs/retreat, så lenge vi har plass.
 • Full kurs-/retreatavgift skal være innbetalt før kurset starter med mindre annet er avtalt. Saken videresendes til inkasso dersom det blir nødvendig.
 • Har du fått en nedbetalingsplan plikter du å følge denne. Saken går til inkasso dersom betaling ikke skjer i tide. Velger du å avbryte utdanning underveis i kursforløpet må full kursavgift betales. Dette er deltakers eget ansvar.

Det forventes at du har gjort nødvendige undersøkelser når du melder deg på en utdanning slik at du vet hva det er du melder deg på, og vet at du er klar for å delta på yogaen som undervises. Ta kontakt om du er usikker på noe når det gjelder dette.

BILLETTER

 • Depositum

  kr 2 000,00
  +kr 50,00 service fee
  Sold Out

This event is sold out

Share this event

bottom of page